США запровадили нові санкції проти РФ

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 22.12.2015 22:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25964

Міністерство фінансів США у вівторок оголосило про новий раунд санкцій через дії пов’язані з Україною та Росією. Загалом під дію обмежень підпали 34 організації та особи.

“Важливо, щоб Росія здійснила усі кроки необхідні для виконня її забов’язань відповідно до Мінських угод задля забезпечення мирного вирішення конфлікту в Україні. Синхронізуючи наші санкції із тими, які запроваджують наші міжнародні партнери, та попереджаючи спроби уникнути санкцій, ми знову демонструємо непохитний намір США примусити Росію поважати безпеку та суверенітет України”, - заявив Джон Сміт, директор Департаменту контролю за закордонним активами Міністерства фінансів США, коментуючи запровадження санкцій.

Загалом під дію санкції потрапили: 14 осіб та компаній, які пов’язані із особами, чи установами, які намагалися уникнути попередніх санкцій та ті 50 та більше відсотків яких належать компаніям, на які раніше було накладено санкції; 6 сепаратистів, які загрожували безпеці та стабільності України; 2 колишні українські високопосадовці (за нецільове використання бюджетних коштів та загрозу безпеці та стабільності України); 12 компаній, які працюють в окупованому Криму; компанії-дочки VTB банк, Sberbank, та Rostec.

Серед іншого санкції наклали на колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника, колишнього голову МВС Віталія Захарченка, кримські підприємства "Ялтинська кіностудія", "Азовський лікерогорілчаний завод", "Массандра", державне підприємство завод шампанських вин "Новий Світ", на агрофірму національного інституту винограду "Магарач", "Яндекс.Деньги", ВТБ24, "Генбанк" та "Мособлбанк".

З повним переліком компаній та осіб щодо яких уряд США запровадив санкції 22-го грудня, можна ознайомитись на сайті Мінфіну США.

"Зняття санкцій не почнеться раніше, ніж Росія повністю виконає свої забов’язання за Мінськими угодами, включно з поверненням Україні контролю за її частиною міжнародного кордону з Росією. Ці кроки також демонструють нашу відданість політиці невизнання щодо спроби анексії Криму Росією та наш намір зберігати санкції щодо Криму, доки Росія не закінчить окупацію Криму", - йдеться у заяві Мінфіну США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.