Парламент не підтримав бюджетні законопроекти

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 23.12.2015 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25969

23 грудня Верховна Рада не підтримала законопроекти, які потрібні для прийняття бюджету на 2016 рік, яке заплановано на 24 грудня.

Народні депутати не підтримали законопроект №3627 щодо права отримання частини чистого прибутку та №3628 щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соцполітики.

Згідно із законопроектом №3627, встановлення єдиного розміру відрахувань держпідприємствами до держбюджету частини чистого прибутку на рівні не менше 30 % дозволить у 2016 році залучити додаткові надходження частини чистого прибутку (доходу) на загальну суму близько 5,2 млрд грн., що забезпечить у подальшому підвищення ефективності та якості управління державним майном та захист інтересів держави як власника.

Стосовно законопроекту №3628, то прийняття документу передбачає забезпечення раціонального та ефективного використання наявних фінансових ресурсів.

Крім того, незважаючи навіть на виступ прем’єр-міністра Арсенія Яценюка у ВР, нардепи "провалили" голосування.

Під час виступу, Яценюк вкотре нагадав, що протягом декількох тижнів депутати та комітети спільно працювали над тим, щоб законопроекти, які зараз не набирають голосів були прийняті

"Нагадаю вам про те, що закони які були внесені урядом спільно з депутатами парламенту, спільно з парламентськими комітетами доопрацьовані і тричі на наших зустрічах з керівниками фракцій узгоджувалися", - зазначив голова Кабміну.

Також, Яценюк ще раз зупинився на меті уряду та парламенту.

"Наша мета, щоб Україна 1 січня отримала державний бюджет, в якому на 12% підвищуються соціальні стандарти, в якому 113 мільйонів фінансування Національної безпеки і оборони країни, в якому є субсидії для громадян України", - сказав він.

За словами Яценюка, додатком до закону про бюджет, є в першу чергу законопроекти, які формують дохідну і витратну частини бюджету.

"На всі компроміси. Які ви виставляли уряд пішов. В тому числі, і по підтримці сільського господарства і по ставкам акцизного збору, і по рентним платежам", - перерахував прем’єр.

"Або ми приймаємо рішення, що парламент голосує, за те, за що ми домовилися , або якщо цього рішення немає, то це означає, що країна без бюджету, люди без зарплати, пенсіонери без пенсій, фінансово-банківська система під питанням, грошей нам ніхто не дасть", - зазначив голова уряду.

Нагадаємо, 22 грудня Рада прийняла постанову про особливості процедури розгляду і прийняття проекту держбюджету бюджет України.

Цією постановою, Рада визначила проекти законів України згідно з переліком, як невідкладні, та постановила розглянути їх у період з 22 до 25 грудня 2015 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.