“Кримнаш”. У Криму пропонують змінити федеральні закони РФ

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 24.12.2015 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25971

Окупаційна влада анексованого Росією Криму надіслала до Москви пропозиції про зміни у понад 50 федеральних законах, аби забезпечити розвиток півострова, заявив так званий голова Криму Сєргєй Аксьонов.

"Ми направили пропозиції із внесення змін десь у 56 федеральних законів, які враховують нюанси, які відбуваються на території республіки, і мають сприяти усім елементам розвитку нашої соціально-економічної ситуації", - сказав пан Аксьонов в інтерв’ю російському НТВ.

На його думку, федеральне законодавство Росії "не враховує всіх моментів, які є в повсякденному житті" півострова.

"У жодному суб’єкті немає стількох обмежень на сьогодні, як у нас. Починаючи з того, що у нас немає міжнародних рейсів в аеропортах, немає міжнародних рейсів в портах. З урахуванням того, що всіх інвесторів, які заходять сюди під своїм іменем, переслідують на Заході і так далі", - сказав він.

Як приклад перешкод для розвитку економіки пан Аксьонов навів ситуацію у туристичній індустрії.

"Ми розуміємо, що в цьому випадку ми ніяк не моли за рік підняти економіку на такий рівень, щоб відремонтувати, привести до ладу і створити сервіс на території наших об’єктів, такий самий, як в Туреччині чи Єгипті, які до цього 20 років йшли", - заявив він.

Минулого тижня пан Аксьонов заявив, що у 2015 році півострів не отримав "ані копійки" із передбачених федеральною цільовою програмою РФ 15 млрд рублів.

Джерела російських ЗМІ в уряді розповіли, що на цю заяву там відреагували із подивом і замислилися про "заходи у відповідь" щодо Аксьонова.

За словами джерел, 18 вересня із федерального бюджету РФ Криму і Севастополю перерахували 2,77 млрд рублів на проектування і будівництво 139 об’єктів, проте місцева влада уклала контракти тільки на 308 млн рублів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.