Українська розвідка доповідає про підрозділи російської армії на лінії зіткнення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.12.2015 14:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25983

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Встановлено, що у КОМІНТЕРНОВЕ перебуває рота 9 окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) 1 АК Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ. Крім того, у районах ЗАЇЧЕНКО і НОВА ТАВРІЯ знаходиться до двох рот зі складу 1 та 2 мотострілецьких батальйонів полку.

Продовжується вогневий вплив на сили АТО. 27 грудня ц.р. здійснено 35 обстрілів зі стрілецької зброї та гранатометів, з них: 13 – Луганське, Майорськ, Новгородське, Новоселівка, Троїцьке (Слов’янський напрямок), 21 – Авдіївка, Опитне, Піски (Донецький напрямок), один – Широкине (Маріупольський напрямок). У районі Новоселівка відбулось бойове зіткнення.

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Ленінське, Макіївка, Донецьк та Комінтернове забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мінометів, танків та САУ.

Протягом доби зусилля противника зосереджувались на:

- посиленні/перегрупуванні підрозділів першого ешелону 1 АК на Слов’янському та Донецькому напрямках;

- інженерному обладнанні місцевості на Слов’янському напрямку;

- доукомплектуванні та логістичному забезпеченні підрозділів російських окупаційних військ;

- організації скритого управління військами;

- веденні розвідки сил АТО з використанням диверсійних розвідувальних груп, підрозділів РЕР та РЕБ, безпілотних літальних апаратів та літаків-розвідників ЗС РФ;

- підвищенні боєздатності з’єднань та частин 1 і 2 АК.

Встановлено чергові втрати особового складу ЗС РФ. 25 грудня ц.р. до Донецька доставлені сім тіл загиблих та 12 поранених, які брали участь у збройних зіткненнях у районах Майорськ та Мар’їнка.

Соціально-економічна ситуація на тимчасово окупованих територіях Сходу України продовжує погіршуватись. Для зниження витрат на утримання та “підвищення ефективності” функціонування донецької залізниці планується скорочення третини її співробітників, у першу чергу, за рахунок звільнення осіб пенсійного віку.

Водночас, з метою отримання вказівок від кремлівських кураторів 26 грудня ц.р. до Москви відбули так звані лідер “ДНР” О.Захарченко та секретар ради безпеки “ДНР” О.Ходаковський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.