Уряд пропонує парламенту імплементувати 10 законодавчих актів ЄС у сфері автотранспорту

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 28.12.2015 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25986

Імплементація сприятиме підвищенню рівня безпеки на автотранспорті.

Уряд пропонує Верховній Раді імплементувати 10 актів законодавства Європейського Союзу, які сприятимуть підвищенню рівня безпеки на автотранспорті, створенню сприятливих умов праці для водіїв, зниженню аварійності на дорогах, підвищенню відповідальності перевізників та водіїв транспортних засобів за дотриманням законодавства у сфері автомобільного транспорту. Відповідний проект закону №3713 був зареєстрований у Раді 24 грудня 2015 року.

Так, законопроект спрямований на забезпечення чесних умов конкуренції завдяки однаковому застосуванню спільних правил допуску до діяльності оператора вантажних та/або оператора пасажирських автомобільних перевезень.

Документом пропонується використання реєструвального обладнання (тахографів) на автотранспорті; встановлення мінімальних вимог щодо організації робочого часу для поліпшення здоров’я та забезпечення безпеки осіб, які здійснюють автотранспортну діяльність, покращення безпеки на дорогах та створення рівних умов конкуренції; створення системи періодичної підготовки водіїв автотранспортних засобів для надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.