“Нормандська четвірка” подовжила дію мінських угод на 2016 рік

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.12.2015 20:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25995

Особливу увагу очільники Німеччини, Франції, України та Росії приділили підготовці до проведення місцевих виборів на Донбасі. Петро Порошенко закликав долучити до цієї роботи більше міжнародних організацій.

Лідери Німеччини, Франції, України та Росії у телефонній розмові у середу, 30 грудня, підтвердили свою підтримку режиму припинення вогню на Донбасі та подовжили дію мінських угод на наступний рік. "Анґела Меркель, Франсуа Олланд, Владімір Путін та Петро Порошенко підтвердили свою підтримку перемир’я на Сході України", - йдеться у заяві Єлисейського палацу щодо результатів перемовин.

Очільники "нормандської четвірки" наголосили на необхідності відведення важких озброєнь від лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях задля ефективного дотримання перемир’я.

Підготовка місцевих виборів

В ході розмови, яка тривала дві години, лідери обговорили і тему запланованих на 2016 рік місцевих виборів на підконтрольних сепаратистам територіях. Президент України Петро Порошенко запропонував розгорнути на цих територіях спеціальну місію Євросоюзу з дотримання миру в рамках Спільної політики безпеки та оборони ЄС, повідомляє прес-служба глави української держави. Він також закликав долучити до підготовки виборів Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ.

У повідомленні на сайті Кремля зазначається також, що в розмові порушувалися теми газопостачання та взаємних економічних обмежень між Україною та Росією.

Як зазначає інформагенція AFP, наступна розмова у "нормандському" форматі відбудеться на початку лютого.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.