“Кримнаш”. Кримчан закликали берегти електрику й готуватися до свята вдень

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 31.12.2015 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25997

Влада анексованого РФ Криму через проблеми з енергопостачанням закликала жителів півострова берегти електрику та ще вдень приготувати все до святкового столу, а також зарядити акумулятори.

У четвер зранку в "Укренерго" повідомили про те, що неподалік Каховки на Херсонщині впала одна з електроопор, через що лінія "Каховка-Титан" припинила електропостачання до Криму.

"Дружнє ставлення до електроенергії"

У міністерстві палива та енергетики анексованого Криму повідомили про енергодефіцит на півострові, викликаний проблемами електропостачання з континентальної України.

"У денні години у нас є гарна підмога з боку сонячної та вітрової генерації. Постарайтеся приготувати все, що ви готуєте на електричних плитах, у світловий день, а також зарядити акумулятори... А з шостої вечора присвятіть час спілкуванню", - цитує звернення до кримчан міністра Світлани Бородуліної російське агентство "РИА Новости".

"Дружнє ставлення до електроенергії буде, напевно, кращим взаємним подарунком кримчан", - додала пані Бородуліна.

Міністр наголосила, що одним з найбільш енергоємних приладів також є електричні бігуді, тому жінкам краще зробити зачіски в денний час.

Вона також анонсувала можливі відключення електрики під час годин пікових навантажень. Графік таких відключень буде діяти у 2016 році.

Вимкнення можливе й у новорічний вечір, попередила Світлана Бородуліна - з 17:00 до 22:00.

А "глава Криму" Сергій Аксьонов на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації доручив керівникам місцевих адміністрацій подбати про те, щоб на Новий рік всі кримчани мали світло.

"Житловий сектор в пріоритеті. Всі установи, які надають послуги громадянам в частині святкування Нового року мають бути обладнані дизельгенераторами", - цитує пана Аксьонова агенція ТАСС.

Впала електроопора

Лінія електропередач "Каховка-Титан", яка постачає електроенергію з материкової України на півострів, не працює через падіння електроопори, повідомив представник "Укренерго" Зиновій Буцьо.

"Опівночі приблизно виявили опору, що впала, на відстані приблизно 20 км від Каховки", - сказав він в ефірі каналу "112 Україна" зранку в четвер.

Зиновій Буцьо додав, що заявку на ремонт вже подано - опору відремонтують або замінять.

У четвер біля пошкодженої електроопори працює слідчо-оперативна група, експерти вибухотехнічної служби та працівники Херсонських магістральних електромереж, повідомляють у прес-службі Національної поліції Херсонщини. Правоохоронці намагаються встановити обставини пошкодження опори.

Каланчацький та Чаплинський райони Херсонської області, які живляться від пошкоджений лінії, були тимчасово підключенні за резервною схемою електропостачання, йдеться у повідомленні Херсонської ОДА.

У листопаді активісти підірвали усі чотири лінії електропередач на Херсонщині, які живили Крим електрикою. Російська влада запровадила надзвичайний стан на анексованому півострові.

Після перемовин із активістами українська влада частково відновила подачу енергії до Криму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.