Українська розвідка виявила приховані російські “Урагани” і важку бронетехніку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.12.2015 15:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25998

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

30 грудня ц.р. противник здійснив 31 обстріл позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів, з них: 18 – Зайцеве, Новгородське, Троїцьке (Слов’янський напрямок); 13 – Опитне, Піски, Мар’їнка (Донецький напрямок).

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Комінтернове, Калинівка, Перевальськ та Новоамвросіївське забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мінометів, танків, САУ та 220-мм РСЗВ “Ураган”.

Протягом доби зусилля противника зосереджувались на:

- приховуванні підрозділів, О та ВТ у забороненій зоні на Сєвєродонецькому, Слов’янському, Донецькому та Маріупольському напрямках. Інформація доведена до представників ОБСЄ;

- підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння;

- посиленні режиму перетину лінії розмежування. Противником сформовано нові “прикордонні застави” – ЛУГАНСЬК, ЖОВТЕ, ПЕРВОМАЙСЬК;

- веденні розвідки сил АТО на Слов’янському напрямку;

- удосконаленні системи управління військами;

- нарощуванні логістичного забезпечення. Зберігається висока інтенсивність перевезення автомобільним і залізничним транспортом боєприпасів та ПММ в інтересах з’єднань та частин 1 і 2 АК.

Криміногенна ситуація на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається складною та має тенденцію до подальшого загострення. Значна частина правопорушень (незаконне заволодіння автомобільним транспортом, застосування зброї) здійснюється у стані алкогольного сп’яніння та призводить до загибелі і травмування цивільного населення. Злочини здійснюються як рядовим, так і командним складом противника. При цьому вживаються заходи з метою їх приховування.

На цьому тлі триває розкрадання майна підприємств регіону. На залізничному перегоні Пантелеймонівка-Горлівка здійснено викрадення контактного дроту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.