Жодних поступок Москві на Донбасі через Сирію не буде

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 31.12.2015 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26000

За словами уповноваженого уряду Німеччини зі співпраці з Росією та з питань головування в ОБСЄ, Берлін не має наміру вести переговори про якісь можливі знижки для Москви.

Уповноважений уряду Німеччини зі співпраці з Росією та з питань головування в ОБСЄ Ґернот Ерлер

Конфлікт в Україні є головним викликом для німецького головування в Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) у 2016 році, вважає уповноважений уряду Німеччини зі співпраці з Росією та з питань головування в ОБСЄ Ґернот Ерлер. Про це він заявив у четвер, 31 грудня, в інтерв’ю телерадіокомпанії SWR, повідомляє агентство dpa.

Ерлер також наголосив, що роль Росії у сирійському конфлікті не означає, що треба йти на поступки Москві у конфлікті на Донбасі. "Ми рішуче налаштовані не робити цього і також не вести переговори про якісь знижки чи щось схоже", - заявив уповноважений. На його думку, фундаментом для політичного мирного процессу на Сході України мають бути мінські домовленості.

1 січня 2016 року Німеччина перебирає головування в ОБСЄ у Сербії. ОБСЄ була створена у розпал "холодної війни" 1973 року як Нарада з безпеки та співробітництва у Європі, її членами є всі європейські та пострадянські країни, США, Канада та Монголія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.