Поведінка Росії є проблемою

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.01.2016 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26003

Поведінка Росії становить проблему для США та їхніх союзників.

Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд, відповідаючи 4 січня на питання про нову російську стратегію національної безпеки, в якій розширення і зміцнення НАТО трактується як загроза Росії.

Генерал Данфорд зазначив, що така позиція Москви не змінює його уявлень про загрозу, яку являє Росія. За словами генерала, він робить свій висновок, виходячи з того, який арсенал зброї, ядерної і звичайної, має Москва, з того, яку загрозу вона становить союзникам США. Поведінка Росії в Україні, зокрема, в Криму, а також у Грузії змушує Вашингтон серйозно ставитися до військового потенціалу Москви, заявив Джозеф Данфорд.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США додав, що з часу вступу на посаду в жовтні 2015 року він двічі розмовляв з начальником Генерального штабу Росії Валєрієм Гєрасімовим і планує підтримувати постійний контакт зі своїм російським колегою.

Росія наприкінці 2015 року затвердила нову стратегію національної безпеки. У ній, зокрема, вказано, що «здійснення Російською Федерацією самостійної зовнішньої і внутрішньої політики викликає протидію з боку США та їхніх союзників, які прагнуть зберегти своє домінування у світових справах».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.