Поліція припинила спробу рейдерського захоплення підприємства

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.01.2016 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26004

У Житомирі сьогодні, 5 січня, поліція затримала більше 130 людей під час зіткнень на території кондитерської фабрики “Житомирські ласощі”.

Про це повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

"Близько 1.00 в Житомирський відділ поліції надійшло повідомлення від генерального директора ТДВ "Житомирські ласощі" про те, що на території підприємства лунають постріли і група невідомих осіб намагається проникнути в приміщення фабрики. Під час їх дій виникла сутичка з представниками іншої сторони конфлікту", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, було встановлено, що близько 60 осіб прорвалися на територію фабрики. При цьому правоохоронці припинили сутички і намагання невідомих потрапити у приміщення підприємства.

"Всього на території підприємства і поблизу було затримано 134 людини, які доставлені в Житомирський відділ поліції. В даний час встановлюються мета їх перебування на території підприємства", - відзначили в прес-службі.

Серед затриманих жителі Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Миколаївської та Харківської областей, 90% - мають судимості чи зараз є фігурантами кримінальних проваджень. У одного із затриманих - 19-річного жителя Миронівського району Київської області під час поверхневого огляду в кишені куртки було виявлено та вилучено гранату Ф-1, споряджену підривачем.

Поліція почала кримінальне провадження за фактом грубого групового порушення публічного порядку. Попередня кваліфікація події - ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України. На місці продовжують роботу кілька слідчо-оперативних груп поліції, триває документування протиправних дій.

В ході огляду території підприємства виявлено пристрою для відстрілу гумових куль, патрони та гільзи від травматичної та мисливської зброї, ножі, кастети, металеві та дерев’яні палиці.

Як повідомлялося раніше, ситуація на Житомирській кондитерській фабриці загострилася після того, як 23 грудня Тернопільський окружний адміністративний суд повернув Житомирську кондитерську фабрику у власність закритого акціонерного товариства "Житомирські ласощі".

Президент компанії Ігор Бойко заявив, що депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський і його компаньйон Сергій Тищенко готують спробу рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики. При цьому Пашинський звинувачення на свою адресу відкидає.

30 грудня до Житомира прибула група невідомих осіб, які намагалися захопити фабрику. Конфлікт триває досі. Поліція та місцева влада закликають обидві сторони вирішувати питання у правовому полі, не доводячи до силових зіткнень.

У ніч на 5 січня двоє працівників фабрики "Житомирські ласощі" отримали вогнепальні поранення шиї та голови.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.