Міністр юстиції вважає, що вже в цьому році прибере корупцію в реєстрації бізнесу і нерухомості

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 6.01.2016 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26007

Завдяки реформам Міністерства юстиції у 2016 році в сфері реєстрації бізнесу та нерухомості не буде корупції.

Про таке в ефірі "5 каналу" заявив міністр юстиції Павло Петренко.

"Міністерство юстиції віддало свої функції місцевим органам влади, крім функцій ми віддали мільярд гривень грошей. Тому що просто так зробити зобов’язання місцевим органам влади надавати якісні послуги без грошей – так не працює. Ми перше міністерство, яке відмовилось від своїх функцій і передало їх на місця, провело децентралізацію. Також ми до цього процесу підключили 7 тисяч приватних нотаріусів. Це унікальна ситуація, тому що в інших країнах немає стільки приватних нотаріусів. З кінця минулого року 7 тисяч приватних нотаріусів стали повноцінними реєстраторами. У нотаріусів немає бажання взяти хабар, він хоче зробити якісний сервіс і отримати легальну плату", – наголосив Петренко.

Міністр юстиції також зауважив: "Я вважаю, що в наступному році в сфері реєстрації бізнесу і нерухомості не буде корупції, тому що є конкуренція і немає монополії, що хтось один в одному місці видає вам той чи інший документ".

Як повідомлялося раніше, 10 грудня Павло Петренко заявив, що понад 700 високопосадовців перебувають у реєстрі люстрованих осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.