Суд залишив Пукачу довічне ув’язнення

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.01.2016 16:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26011

Апеляційний суд Києва визнав законним довічний вирок для екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це сказав головуючий суддя Степан Гладій.

"Апеляційні скарги залишити без задоволення", – оголосив суддя.

Оголошення вердикту тривало більше трьох годин. Суд визнав, що Печерський райсуд Києва повно та всебічно дослідив всі матеріали справи і виніс справедливий вирок обвинуваченому.

Таким чином, Апеляційний суд визнав Пукача винним в умисному вбивстві журналіста Гонгадзе та побитті громадського діяча Олексія Подольського у 2000 році і залишив у силі покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Суд також визнав Пукача винним в умисному знищенні в 2003 році документів МВС про ведення негласного спостереження, зокрема, оперативної картотеки.

При цьому Апеляційний суд перекваліфікував це злочин з "перевищення службових повноважень" на "умисне знищення співробітником правоохоронного органу доказів по справі".

Але в той же час, суд звільнив Пукача від кримінальної відповідальності за цей злочин у зв’язку із закінченням терміну притягнення до відповідальності.

Згідно з матеріалами справи, безпосередньо наказ про вбивство журналіста віддав міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. При цьому Апеляційний суд вважає, що вказаний злочин підсудний скоїв з кар’єрних міркувань.

Суд також визнав законним позбавлення Пукача звання генерал-лейтенант міліції.

Як відомо, 29 січня 2013 року Печерський суд засудив Пукача до довічного тюремного ув’язнення за вбивство Гонгадзе.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. Пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.