Ситуація на фронті: російські бойовики іміткють активність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.01.2016 23:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26014

З початку доби зафіксовано 8 епізодів порушення противником режиму "повної тиші" в зоні проведення АТО.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Біля тимчасово окупованого Донецька бандити декілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів в бік наших позицій в районі Пісків та Опитного.

Неподалік Горлівки бойовики, застосовуючи стрілецьку зброю, обстріляли один із опорних пунктів сил АТО біля Новгородського. Луганське, що східніше Світлодарська, потрапило під вогонь противника з великокаліберних кулеметів.

Не спокійно сьогодні було і на Маріупольському напрямку. Зокрема, банди російсько-терористичних військ обстріляли українських бійців з великокаліберних кулеметів на підступах до Гранітного.

Окрім того, близько опівдня загарбники з мінометів та гранатометів обстріляли н.п. Водяне, який розташований у так званій «сірій зоні», на відстані близько 8 кілометрів від східної межі міста Маріуполь. За останньою інформацією ворог застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм.

Впродовж минулої доби бойовики проросійських НЗФ 21 раз застосовували зброю проти бійців сил АТО. Більше половини таких епізодів зафіксовано в темну пору доби.

Біля тимчасово окупованого Донецька бойовики зі стрілецької зброї знову обстріляли наші позиції в районі Опитного та південніше Авдіївки.

Під обстріл з такої ж зброї потрапив і один з наших опорних пунктів біля Старогнатівки, що на Маріупольському напрямку. Окрім того, неподалік Маріуполя бойовики відкрили вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по українських позиціях у Широкиному. Українські захисники змушені були відкрити вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Наші позицій в районі Зайцевого, Майорська та Ленінського, що північніше Горлівки, бандити обстрілювали зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Східніше, біля Луганського, окрім кулеметів, ворог застосував ще й автоматичні станкові гранатомети.

В бік Троїцького, що на межі Донецької та Луганської областей, противник здійснив декілька пострілів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння танку.

Російсько-терористичні війська не порушували умови припинення вогню лише на Луганщині.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.