Активісти блокують роботу російської тютюнової компанії

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 12.01.2016 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26017

У Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі блокують роботу складів компанії “Мегаполіс-Україна” через її приналежність російській групі компаній Ігоря Кесаєва.

Про це повідомляється у Facebook організатори акції: депутати Верховної Ради Сергій Висоцький, Андрій Левус та Ігор Лапін.

"Сьогодні о 5 ранку, у рамках кампанії з очищення України від окупаційного бізнесу, сотні активістів з десятка волонтерських, ветеранських і громадських організацій заблокували роботу складів компанії "Мегаполіс-Україна" у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі й Тернополі", - написав Висоцький.

За його словами, компанію "Мегаполіс-Україна" заснували російська компанія "Мегаполіс" і родина екс-президента України Віктора Януковича. За його влади вона стала монополістом із дистрибуції сигарет в Україні.

"За нашим даними поділили компанію 50 на 50. На що йшла половина Януковича зрозуміло всім. Багато хто встиг побувати в "Межигір’ї" й погодувати осиротілих страусів", - зазначив він і додав, що російська частка прибутку іде олігарху Ігорю Кесаєву.

Висоцький вказує, що Кесаєв очолює благодійний фонд "Моноліт", який підтримує працівників ФСБ РФ, зокрема, звільнених у запас, і членів їхніх сімей. На думку депутата, він може спонсорувати й спецоперації ФСБ в Україні.

Також Кесаєв є власником російського заводу імені Дегтярьова, який, серед іншого, виготовляє стрілецьку зброю, боєзаряди для ПЗРК і ПТРК, які можуть використовувати бойовики Донбасу..

"Після втечі Януковича й початку війни статус компанії не змінився. З українського боку в її акціонерний капітал увійшов один із регіональних "смотрящих" Сім’ї (Януковича) Борис Кауфман. Свого часу він був підрядником братів Клименків в Одеській області", - пише Висоцький.

"Великі зв’язки Кауфмана і придбаний за Януковича капітал дозволяють йому "вирішувати питання" у багатьох кабінетах, у тому числі й прикривати своїх московських друзів, таких як Кесаєв. Агресія Росія проти України не заважає Кауфману постійно мотатися до Москви", - зазначає нардеп.

Висоцький переконаний, що "Кесаєва й "Мегаполіса" в Україні не буде".

"Півроку ми йшли за процедурою, писали листи й звернення до різних інстанцій, в АМКУ, підійшли навіть до того, що АМКУ готувався пред’явити "Мегаполісу" реальні звинувачення й розділити його. Однак усе почало буксувати", - зазначив він..

"Поки активісти блокують компанію, ми з Ігорем Лапіним і Андрієм Левусом проведемо політичні консультації й постараємося, щоб питання очищення України від ФСБшного бізнесу повернулося в процедурне поле", - заявив депутат.
"
Акція поки буде носити попереджувальний характер. І я сподіваюся, що громадський запит на боротьбу з економічною окупацією буде вдоволено", - додав Висоцький.

"Волинське агентство розслідувань" пише, що у Луцьку у блокуванні складів компанії "Мегаполіс-Україна" беруть участь бійці "Айдару", "Азову", "Самооборони Волині" та інших організацій.

Лапін сказав виданню, що "Мегаполіс" належить Ігорю Кесаєву й Олександру Януковичу. В часи Януковича в Україні "прикрили" понад 60 підприємств, які займалися посередництвом між виробниками цигарок та роздрібними точками продажу, і залишили лише "дочку" російського "Мегаполіса". Під опікою Бориса Кауфмана компанія залишається монополістом на роздрібному ринку цигарок.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.