Маріонетковий «парламент» окупаційної влади Криму ухвалив чергову пропагандистську заяву

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 13.01.2016 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26020

«Парламент» окупованого Криму, так звана «Державна рада», ухвалила заяву, в якій звинувачує Україну в «геноциді щодо Криму», вказуючи на громадянську акцію з блокади півострова, яка триває з вересня 2015 року.

Про це повідомляє проект Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Депутати» нагадують також про припинення постачання електрики з материкової частини України, що, на думку авторів заяви, створило «особливу загрозу для закладів охорони здоров’я» і пацієнтів.

«Державна рада Республіки Крим, нагадуючи, що геноцид є найтяжчим злочином, що порушує норми міжнародного права... звертається до Міністерства закордонних справ Російської Федерації з проханням надати в установленому порядку політичне, дипломатичне і інформаційне сприяння щодо звернення до Генеральної асамблеї та Ради безпеки ООН, Міжпарламентської асамблею держав-учасниць СНД, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Парламентської асамблеї Ради Європи», – йдеться в заяві.

Влада України ще ніяк не коментувала цю заяву. Реакції російських органів, до яких також звернена заяву, теж немає.

20 вересня 2015 року розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Організатори акції вимагають звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодного в’їзду міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Після пошкодження електроопор на Херсонщині та припинення поставок електроенергії до Криму учасники акції заявили про енергоблокаду. На початку грудня електропостачання Криму відновили по одній з чотирьох ЛЕП. 30 грудня 2015 року до Криму знову перестала надходити електроенергія з української енергосистеми через пошкодження опори ЛЕП.

Від 1 січня постачання окупованого півострова електрикою припинилося через відсутність контракту, який відмовляється підписувати російська сторона.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму. Росія називає окупацію півострова «відновленням історичної справедливості».

Від «Аратти»: для розуміння пропагандистської «фішки» окупаційної влади Криму, мусимо нагадати, що контракт на постачання електроенергії з України до Криму має чітко визначений термін дії - до 0 годин 1 січня 2016 року, тобто 31 грудня минулого року рівно опівночі термін його дії, а відтак, підстави для плати за спожиту електроенергію - закінчилися. 31 грудня минулого року, за дорученням Путіна, було проведене опитування мешканців Криму на тему підписання зазначеного контракту з між РФ і Україною. Відповідно до оприлюднених результатів соціологічного заміру 93% кримчан нібито висловилися проти підписання контракту на постачання електроенергії між РФ та Україною.

Отже, якщо казати про геноцид. то аж ніяк не з боку України. яка на офіційному рівні пропонує Кремлю укласти новий контракт на постачання електроенергії і тим самим забезпечити нормальний добробут громадян. Але, вочевидь. це мало турбує Путіна. з командою пропагандистських військ. які третій рік поспіль ведуть гібридну війну проти України. І мешканці Криму - лише «пішаки» в руках диктатора.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.