Мінфін України домовився зі “Сбербанком” про реструктуризацію кредитів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 13.01.2016 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26023

Міністерство фінансів України повідомило про домовленість з російським “Сбербанком” щодо реструктуризації кредитів “Укравтодору” та КБ “Південне”. Боргові зобов’язання підприємств становлять 507 мільйонів доларів США.

Міністерство фінансів України спільно з "Укравтодором" і держпідприємством "Конструкторське бюро "Південне" домовилося зі "Сбербанком" Росії про принципи реструктуризації гарантованих державою кредитів цих підприємтсв.

"Сторони домовилися працювати разом, щоб завершити транзакцію якомога скоріше", - зазначається у повідомленні, розміщеному в середу, 13 січня, на сайті українського мінфіну. Відомство привітало угоду зі "Сбербанком", "оскільки вона відповідає вимогам програми співробітництва України з МВФ "Механізм розширеного фінансування".

Зазначається, що мінфін продовжує переговори щодо реструктуризації інших кредитів, гарантованих державою, що входять до периметру боргової операції України. "Міністерство фінансів підтверджує свою готовність до добросовісного продовження переговорів щодо реструктуризації єврооблігацій України з погашенням у грудні 2015 року на загальну суму 3 мільрди доларів США", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, у середині грудня уряд України запровадив мораторій на виплату 3 мільярдів доларів так званого "боргу Януковича", а також на виплату заборгованості "Укравтодору" і КБ "Південне" російським банкам. Боргові зобов’язання названих українських підприємств становлять 507 мільйонів доларів, зазначив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.