В ОБСЄ зафіксували нарощування вогневої активності російських бойовиків

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 14.01.2016 19:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26032

Заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що після різдвяного затишшя минулого тижня на сході України суттєво погіршилася ситуація з безпекою.

За його словами, пік насильства припав на околиці Горлівки минулого четверга, де велися обстріли з артилерії та мінометів.

На прес-конференції шляхом скайп-включення пан Хуг заявив, що бойовики "ДНР" погрожували міжнародним спостерігачам, які перебували в районі загострення із плановою спостережною місією.

"Біля 10-ї ранку спостерігачів СММ змусили вийти з автомобілів і поклали на землю бійці так званої ДНР під прицілом. В агресивній манері їм скрутили руки за спиною, і ударами змусили розвести ноги. Після цього їх агресивно під прицілом завели до будівлі", - сказав Александр Хуг.

"Наші колеги не тільки були незаконно затримані - але з ним поводилися настільки жорстоко, що вони відчули безпосередню загрозу життю", - зазначив заступник голови СММ ОБСЄ. За словами Александра Хуга, місії міжнародних спостерігачів погрожували бойовики ЛНР і ДНР. Між 5 і 11 січня спостерігачам перешкоджали 22 рази, сказав він.

Він назвав це прямим виклик мандату 57 країн-учасниць ОБСЄ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.