СБУ виявить хабарників судді КС Станік

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.04.2007 17:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2604

СБУ має підтвердження передачі майна приблизно на 12 мільйонів доларів близькому родичу судді Конституційного Суду Сюзанни Станік.

Про це під час брифінгу заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, таким чином СБУ відреагувала на звернення чотирьох депутатів і провела відповідну перевірку.

Впродовж перевірки, за словами Наливайченка, було виявлено, що впродовж 2005, 2006 і початку 2007 років, близькому родичу судді Станік було передано земельні ділянки у Києві та Ялті, житлові приміщення у Києві та Ялті, кілька іноземних автомобілів і офісне приміщення у центрі Києва площею близько 500 кв. м.

Наливайченко не конкретизував, кому саме було передано майно, однак за інформацією джерел "Української правди", майно передано на ім'я 74-річної матері Станік.

За словами в.о. голови СБУ, загальна вартість майна становить 12 мільйонів доларів, остання акція була проведена наприкінці березня 2007 року.

У зв'язку з цим, зазначив Наливайченко, СБУ направила листа до голови Конституційного Суду з проханням розібратися в ситуації. Він додав, що в СБУ хотіли б вислухати пояснення щодо цієї ситуації від самої Станік.

"Ми хотіли б отримати пояснення від судді, яким чином було передано майна на 12 мільйонів доларів родичу, який не працює", - сказав він.

При цьому Наливайченко відкинув факт політичного тиску з боку СБУ на Конституційний Суд у зв'язку з початком розгляду указу президента, наголосивши, що перевірка проводилася на звернення народних депутатів.

Також він висловив сподівання, що всі обставини ситуації будуть з'ясовані СБУ разом з Генпрокуратурою, всі матеріали до якої передані, і лише після цього буде дана правова оцінка ситуації.

Як відомо, минулого тижня "Наша Україна" закликала суддю КС Станік спростувати інформацію про те, що вона брала хабарі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.