Ситуація на фронті: російські бойовики не знижують активність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.01.2016 22:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26041

Впродовж дня російсько-терористичні війська 28 разів обстрілювали позиції сил АТО.

Про це повідомляє пре-центр АТО.

Здебільшого кремлівські найманці проявляли активність на Донецькому напрямку. З гранатометів та стрілецької зброї вони обстрілювали позиції наших воїнів неподалік Зайцевого, Авдіївки, Пісків та Красногорівки.
Найгарячіше було в районі Опитного. В бік українських воїнів бойовики вели вогонь із стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, різних типів гранатометів та БМП.

Біля селища Луганське по позиціях сил АТО також «працювали» великокаліберний кулемет та БМП.
Відносно спокійно було на Луганському та Маріупольському напрямках.

В районі Мар’їнки снайпер незаконних збройних формувань поцілив в автомобіль місії ОБСЄ, що перебував у складі патруля, до якого також входили офіцери української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації обстановки на південному сході України, сапери ДСНС та військовослужбовці цивільно-військового співробітництва. Головне завдання спільного патруля було забезпечити безпеку цивільного персоналу, що виконував відновлювальні роботи, щодо ремонту пошкодженого газопроводу. Представники місії ОБСЄ не постраждали.

Ніч в зоні проведення АТО минула неспокійно.
Найскладніше було в районі Мар’їнки. Там тричі по наших позиціях загарбники вели вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів. Окрім того, неодноразово застосовували стрілецьку зброю та гранатомети.

На Маріупольському напрямку бандити обстріляли з мінометів калібру 120 та 82 мм н.п. Водяне, що розташований у так званій «сірій зоні».

Біля тимчасово окупованої Горлівки бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів в бік наших позицій неподалік Майорська, з зенітної установки – в районі Новгородського.

Не припиняються обстріли і поблизу Донецького летовища. Окупанти систематично обстрілюють українських захисників біля Опитного, Пісків та південніше Авдіївки. Цієї ночі вони використовували там лише стрілецьку зброю та гранатомети.

Організовані злочинні угрупування знову порушили умови припинення вогню на Луганщині. Так, селище Трьохізбенка потрапило під ворожий вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Щоб запобігти втратам серед особового складу та місцевого населення, наші вояки змушені були відкрити прицільний вогонь у відповідь з дозволеного озброєння, після чого бойовики припинили обстріл.

Загалом, впродовж минулої доби проросійські НЗФ 40 разів порушували режим «повної тиші» у зоні проведення АТО. Декілька незначних обстрілів наших позицій з боку загарбників зафіксовано і після опівночі.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.