10 автомобільних доріг Одещини закриті для руху всіх видів автотранспорту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.01.2016 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26044

10 автомобільних доріг загального користування державного значення в Одеській області закриті для руху всіх видів автотранспорту, рештою позаміських доріг заборонено їздити вантажним, великоваговим та великогабаритним транспортним засобам.

Про це повідомило Державне агенство автомобільних доріг України.

У переліку «закритих» доріг: М-05-01 обхід м. Одеса, М-13 Кіровоград – Платонове (на Кишинів), М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (на Таганрог), М-15 Одеса – Рені (на Бухарест), М-16 Одеса – Кучурган (на Кишинів), М-27 Одеса – Іллічівськ, М-28 Одеса – Южний – /М-14/, Р-70 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші – /М-15/, Р-72 КПП «Старокозаче» – Білгород-Дністровський, а також ділянка км 321+000 – км 464+122 автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса.

Обмеження, введені внаслідок значних ускладнень погодних умов зранку 17 січня, мають діяти доти, доки існуватиме небезпека створення значних заторів, що мають під собою ризики для життя та здоров’я автомобілістів та їх пасажирів. Таке рішення стало результатом екстреної наради за участі керівництва Державного агентства автомобільних доріг України та Одеської обласної держаної адміністрації.

Голова Укравтодору Андрій Батищев, який в ніч на 18 січня прибув до Одещини для того, щоб особисто проконтролювати активність дорожніх підприємств та організацій у боротьбі з наслідками негоди, наголосив, що забезпечення належного транспортного сполучення можливо лише за умови грамотного адміністративного підходу та тісної взаємодії з місцевою владою.

«Нині для ліквідації наслідків снігопаду по всій території України на замовлення Укравтодору, а також завдяки допомозі місцевих органів влади залучено до 170 одиниць техніки сторонніх організацій. Спільними зусиллями вирішується питання передислокації з менш постраждалих регіонів на південь України 20 одиниць більш потужної снігоприбиральної техніки – роторів, навантажувачів, автогрейдерів», – розповів Андрій Батищев.

Загалом на автомобільних дорогах загального користування на даний час працює близько 2 тис. одиниць дорожньої техніки та понад 3 тис. дорожників.
Найбільшу кількість сил та засобів сконцентровано в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській та Миколаївській областях. В більшій частині зазначених регіонів введено часткове обмеження або повне закриття руху.

Так, починаючи з 17 січня, на Кіровоградщині на автомобільних дорогах державного значення заборонено рух великовагових транспортних засобів, на Миколаївщині – рух всіх видів автотранспорту мережею доріг загального користування області, а на Дніпропетровщині – рух всіх видів автотранспорту деякими ділянками автомобільних доріг державного значення:

км 53 – км 179 автомобільної дороги Н-11 Дніпропетровськ – Миколаїв;

км 72 – км 151 автомобільної дороги М-04 Знам`янка – Луганськ – Ізварине;

км 24 – км 96 автомобільної дороги Р-52 Дніпропетровськ – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка;

км 128 – км 157 автомобільної дороги М-29 Харків – Красноград – Перещепене – /М-18/;

км 293 – км 365 автомобільної дороги М-04 Знам`янка – Луганськ – Ізварине;

км 414 – км 450 автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпропетровськ – Запоріжжя.

Крім того, з ранку 18 січня на Херсонщині через значні снігові перемети та суцільну ожеледицю на дорожньому покритті закрито руху автотранспорту на ділянці км 177+531 – км 208 автомобільної дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (між м. Миколаїв та м. Херсон).

Про введення нових обмежень або скасування вже діючих буде повідомлено додатково.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.