Лагард передбачає надання Україні чергового траншу МВФ

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 21.01.2016 18:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26065

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард позитивно оцінює перспективу надання Україні чергового траншу МВФ.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард

Про це вона заявила після завершення переговорів із президентом України Петром Порошенком у Давосі.

"Я думаю, це була дуже позитивна дискусія, яка, я сподіваюся, наблизить нас до меморандуму, над яким працюють наші команди, і я сподіваюся, цей процес завершиться успішно", - сказала керівник МВФ.

Вона також поінформувала, що зустріч пройшла дуже продуктивно, на переговорах обговорювалися питання економічного розвитку в Україні.

"Ми обговорили перебіг реформ в Україні та ухвалення бюджету на 2016 рік", - додала Крістін Лагард.

Петро Порошенко також позитивно оцінив результати переговорів. Він заявив про те, що Україні та МВФ вдається досягти домовленості про виділення чергового траншу.

"Ми зараз перебуваємо на стадії обговорення майбутнього меморандуму з МВФ, ми досягаємо угоди. З моєї точки зору, амбітна програма реформ допоможе Україні у 2016 році, і я вдячний Крістін Лагард за це", - заявив президент.

Міжнародний валютний фонд у березні 2015 року схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на чотири роки. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд доларів Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд доларів – 4 серпня.

Другий перегляд програми відбувався у два етапи. Місія Фонду працювала у Києві у вересні, проте 2 жовтня призупинила переговори у зв’язку з проведенням місцевих виборів, а також через дискусії всередині країни щодо податкової реформи та проекту держбюджету на 2016 рік. В листопаді переговори відновилися.

Рада директорів МВФ може провести збори щодо виділення третього траншу наприкінці січня - на початку лютого.

Напередодні форуму у Давосі речник президента Святослав Цеголко та міністр фінансів Наталія Яресько повідомляли, що головна тема зустрічей у Давосі - подальша фінансова підтримка України з боку міжнародних партнерів.

Переговори у Давосі відбуваються на тлі чергового падіння гривні, яке, як заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, має бути обговорене на засіданні ради фінансово-економічної стабільності, щойно українська делегація повернеться до Києва.

Основний крок у напрямку до стабілізації - це співпраця з МВФ як ключовим кредитором, додав прем’єр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.