Меркель та Обама наполягають на “виключно політичному” вирішенні конфлікту в Україні

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 22.01.2016 14:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26071

У ході телефонної розмови Анґела Меркель та Барак Обама обговорили ситуацію на Сході України. Крім того, темою бесіди стала донорська конференцію щодо Сирії, запланована на 4 лютого.

Президент США Барак Обама та канцлерка Німеччини Анґела Меркель під час телефонної розмови у четвер, 21 січня, обговорили збройний конфлікт на Сході України та в Сирії.

Лідери обох держав зазначили, що у протистояннях в Україні та в Сирії може бути тільки політичне вирішення, наголошується у повідомленні Відомства федерального канцлера. Водночас, як повідомляє Білий дім, у ході розмови Меркель та Обама вкотре підкреслили необхідність прискорення прогресу та повної імплементації мінських домовленостей.

Гуманітарна криза в Сирії

За словами офіційного представника німецького уряду Штеффена Зайберта, була також порушена тема донорської конференція щодо Сирії, яка має відбутися 4 лютого в Лондоні. Канцлерка ФРН і президент США погодилися, що конференція в Лондоні дасть можливість активізувати зусилля світової спільноти по вирішенню гуманітарної кризи в Сирії, йдеться в заяві, опублікованій на сайті Білого дому.

Організатори конференції щодо Сирії (ООН, а також уряди Великобританії, Німеччини, Норвегії та Кувейту. - Ред.) вважають за необхідне збільшення фінансової підтримки, щоб "задовольнити потреби всіх, кого торкнулася сирійська криза - як у самій Сирії, так і в сусідніх країнах, які виявили надзвичайну великодушність, прийнявши біженців".

Обама підтвердив намір США внести істотний внесок у гуманітарну допомогу цій країні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.