Українська розвідка не знайшла ознак виконання мінських угод російськими “гарантами”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.01.2016 17:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26077

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Противник продовжує вогневий вплив на сили АТО. Протягом доби здійснено 29 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та зенітних установок ЗУ-23-2, з них: сім – Луганське, Зайцеве, Новгородське (Слов’янський напрямок); 22 – Авдіївка, Опитне, Піски, Мар’їнка (Донецький напрямок).

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Шимшинівка, Донецьк та Козацьке забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мінометів, танків, САУ.

Основні зусилля противника зосереджувались на:

- підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння;

- посиленні/перегрупуванні підрозділів на Слов’янському, Донецькому, Волноваському та Маріупольському напрямках;

- доукомплектуванні з’єднань і частин особовим складом;

- веденні розвідки сил АТО із залученням БПЛА.

Продовжується інтенсивне логістичне забезпечення російських окупаційних військ з території РФ. До залізничних станцій Іловайськ та Харцизьк прибули ешелони з військовою технікою, пально-мастильними матеріалами та боєприпасами. Крім того, зафіксовано незаконний перетин державного кордону України російською автомобільною колоною у районі н.п.Дмитрівка (Шахтарський район, Донецької області) з боєприпасами та майном.

Командуванням 1 та 2 АК противника проводяться заходи, спрямовані на приховування реальної кількості втрат особового складу. Так, командирам підрозділів наказано обліковувати у звітній документації безповоротні втрати (особи, що загинули) як санітарні (поранені, перебувають на лікуванні). У подальшому, з метою вирівнювання статистичних даних щодо людських втрат, сфальсифіковані “санітарні втрати” обліковуються як безповоротні.

Встановлено чергові факти розкрадання військовослужбовцями російських окупаційних військ майна з метою власної наживи. Командуванням 3 окремої мотострілецької бригади (ГОРЛІВКА) проводиться розслідування за фактом викрадення з апаратури зв’язку радіодеталей, які містять дорогоцінні матеріали.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.