Турчинов висловився щодо гіпотези Путіна про сучасні кордони

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 26.01.2016 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26082

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що президента РФ Владіміра Путіна ніхто не питав, коли формувалися кордони України.

Так Турчинов прокоментував заяву Путіна вчора на пленарному засіданні Загальноросійського народного фронту в Ставрополі, відповідно до якої президент РФ назвав маячнею обставини "передачі Донбасу Україні", повідомляє "Інтерфакс".

"Щодо останньої заяви Путіна, коли він публічно ставить під сумнів всі межі, які були сформовані після Другої світової війни. Так, під час свого виступу в Кремлі він публічно поставив під сумнів, що не правильно, з його точки зору, відбулося передання Донбасу Україні. По–перше, Путіна ніхто не питав, коли формувалися кордони Української держави. А по-друге, такі публічні замулення - це база, скажімо так, для військової агресії проти нашої держави, Це керівник країни, який ставить під сумнів всі межі Європи, які були сформовані після Другої світової війни", - заявив Турчинов на зустрічі з керівництвом ДК "Укроборонпром" у Києві сьогодні, 26 січня.

Зауважимо, 25 січня 2016 року, за інформацією видання, Путін назвав безглуздим привід, через який Донбас у радянський період було передано Україні. За його словами, Лєнін виступив за те, щоб "СРСР утворився на основі повної рівноправності з правом виходу з Радянського Союзу - це і є міна сповільненої дії під будівлю нашої державності". За словами президента Росії, "при цьому межі визначалися абсолютно довільно і далеко не завжди обгрунтовано. На Україну, наприклад, Донбас передали. Під яким приводом: підвищення відсотка пролетаріату на Україні для того, щоб мати там велику соціальну підтримку. Це маячня якась".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.