Польща може заборонити в’їзд російських вантажівок. А Україна?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.01.2016 13:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26088

Віце-міністр інфраструктури Польщі Єжи Шміт не виключає можливості введення заборони на в’їзд російських вантажівок на територію Польщі.

Росія, захищаючи свій внутрішній ринок, робить все для того, щоб не пускати на свою територію польські вантажівки. Наприкінці січня закінчується термін міжнародного договору з цього питання. За словами Єжи Шміта, існує велика ймовірність того, що договір не буде продовжений.

На даний момент в Росії введені обмеження на в’їзд польських вантажівок з товаром, виробленим на фабриках закордонних концернів, які перебувають у Польщі, на територію Російської Федерації.

«Розмови (з Росією - ред.) поки не дали результату. Ми не можемо домовитися і тому говоримо польським перевізникам, що вони зобов’язані покинути територію Росії до 31 січня », - зазначив Шміт.

У четвер, 28 січня, у Ґданську відбудуться переговори з питання продовження міжнародного договору про транзит. У випадку, якщо угода не буде продовжена, Польща може заборонити в’їзд російських вантажівок на свою територію, тим самим обмеживши їм доступ до країн ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.