Звільнено т.в.о. міністра за спробу дерибану

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.01.2016 17:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26090

За результатами розслідування стосовно замаху на злочин із розкрадання 550 мільйонів гривень коштів Кіотського протоколу уряд звільнив виконуючого обов’язки міністра екології та природних ресурсів Сергія Курикіна.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.

Зазначається, що також було звільнено директора департаменту кліматичної політики Мінекології Владислава Вежнина та директора ДП "Укрекоінвест" Олексія Коваля.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до керівника Національного антикорупційного бюро з проханням, щоб ця гучна корупційна справа була доведена до кінця, а відповідальним посадовим особам були винесені вироки.

На засіданні уряду 27 січня керівник Національного агентства з питань державної служби прозвітував щодо результатів службового розслідування за дорученням Кабміну стосовно замаху на злочин із розкрадання 550 мільйонів гривень коштів Кіотського протоколу, які повинні були бути відправлені на закупівлю світлодіодних пристроїв.

Яценюк зазначив, що завдяки інформації Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції було встановлено, що компанія "Агротехбуд", яка виграла тендер на придбання нових освітлювальних приладів, має всі ознаки фіктивності. Перед проведенням тендера, зазначив він, ця компанія змінила директора, засновника і головного бухгалтера. "Директором, засновником і головним бухгалтером компанії стає Алтунін О.С., який проживає в м. Донецьк, Ворошиловський район, проспект Миру, 5. В зоні антитерористичної операції", - сказав він.

Після перевірок компанії з’ясувалося, що за весь 2015 рік вона "спромоглася придбати один вентилятор за 13 тисяч гривень".

Глава Уряду зазначив, що загалом на участь у тендері було заявлено 8 компаній, 6 з яких – "реальні підприємства, які працюють в сфері освітлення і мають десятки мільйонів обороту, а дві абсолютно однакові – "Агротехбуд" і "Прімакс" - фіктивні, де немає директора, немає головного бухгалтера... там є тільки банківський рахунок".

"Реальні компанії програють тендер. І з’являється донецька фірма "з одним вентилятором", яка очікує з державного бюджету 550 мільйонів гривень, і при цьому Міністерство екології та природних ресурсів ще вносить на уряд рішення, щоб кошти заплатили за попередньою оплатою. Якби ми оперативно не зреагували, то цих 550 мільйонів відповідно до виграного тендера пішли би на фіктивну фірму", - сказав він.

"Це організоване злочинне угруповання, яке пов’язано з вищим керівництвом міністерства, з керівником державного підприємства. Це організована злочинна група", - наголосив прем’єр.

Яценюк також доручив зняти гриф "для службового користування" з акта відповідного службового розслідування.

Глава уряду повідомив, що передає його до НАБУ. "Прошу персонально керівника Національного антикорупційного бюро пана Ситника, який є новою фаховою і незалежною людиною, взяти ці матеріали під особистий контроль, порушити реальне кримінальне провадження і взяти цих корупціонерів. І не допустити того, щоб вони зараз швидко покинули територію України", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.