НАТО створить новий відділ для боротьби з російською пропагандою

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 28.01.2016 11:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26094

Північноатлантичний альянс планує активніше боротися із російською пропагандою. Ідеться, зокрема, про розсекречення більшої кількості конфіденційних даних та посилення присутності НАТО в соцмережах.

НАТО планує створити новий підрозділ для протидії російській пропаганді. Про це в середу, 27 січня, повідомила інформагенція Reuters, яка ознайомилася із 23-сторінковим документом.

Північноатлантичний альянс боротиметься з "інформаційною зброєю" Кремля, яка використовувалася для підтримки, зокрема, анексії Криму у 2014 році, вказано в документі. НАТО планує розсекречувати більше конфіденційної інформації, зокрема фотознімків, та посилити свою присутність у соцмережах.
Новий підрозділ застосовуватиме військову тактику розуміння противника і впливатиме на іноземну аудиторію.

США - проти пропаганди

Водночас США виступають проти будь-якої стратегії, побудованої на пропаганді. Речниця НАТО Оана Лунгеску у зв’язку з цим нагадала, що один із головних принципів Альянсу полягає саме в тому, що не можна протистояти пропаганді ще більшою пропагандою.

Нині у структурі НАТО вже працюють два відділи стратегічних комунікацій. Альянс раніше вже посилював свою присутність у соцмережах, створивши YouTube-канал, який нині нараховує понад 33 тисячі підписників, нагадує Reuters. "НАТО сигналізує бажання покращити стратегічну комунікацію, щоб розпізнавати інформаційні загрози на якомога більш ранній стадії", - цитує інформагенція професора конфліктології університету Вулвергемптона Стівена Бедсі.

Країни-члени Альянсу обговорять нову комунікаційну стратегію під час саміту НАТО, який відбудеться в липні у Варшаві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.