«Кримнаш». У Кремлі заявили про створення у Криму повноцінного військового угруповання

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.01.2016 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26100

Росія створила повноцінне угруповання військ у Криму.

Про це заявив командувач ЧФ РФ адмірал Алєксандр Вітко.

«За підсумками 2015 року ЧФ отримав понад 200 одиниць нових зразків озброєння та військової техніки, близько 40 різних кораблів і суден», – сказав Вітко.

Він уточнив, що російський флот поповнили три новітні дизель-електричні підводні човни проекту 636 «Варшав’янка», два малих ракетних кораблі, 10 бойових катерів і 20 суден допоміжного флоту.

ЧФ РФ також передали понад 30 літальних апаратів, в числі яких сучасні багатоцільові винищувачі Су-30СМ, а частини берегових військ поповнилися 140 одиницями новітньої автобронетанкової техніки.

Вітко заявив, що оновлення корабельного складу Чорноморського флоту Росії і надходження нових зразків авіаційної та бронетанкової техніки дозволили створити на півострові повноцінне угруповання військ.

До анексії Криму Росією корабельне угруповання ЧФ РФ у Криму поповнилося лише ракетним кораблем на повітряній подушці «Самум», перебазованим із Балтійського флоту.

Як повідомлялося раніше, в листопаді Росія перекинула в Севастополь новітні ракетні кораблі, озброєні крилатими ракетами «Калібр».

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, кораблі Чорноморського флоту задіяні у постачанні зброї, боєприпасів та техніки в Сирію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.