Російська сторона, методами вуличних шахраїв, зриває мінський процес

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.01.2016 18:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26102

Російське керівництво вважає, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна моніторити ситуацію не тільки в зоні АТО, але і в прилеглих областях.

Про це в четвер на спецзасіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні заявив представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич, повідомляє сайт російського МЗС.

"Необхідно посилити моніторинг складів, полігонів підготовки і пересувань українських військових в прилеглих до Донбасу районах – Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях", – вважає він.

Лукашевич поскаржився, що українські військові проводять військові навчання біля лінії зіткнення і заявив, що з українських складів зникає військова техніка.

Також він повторив заяви бойовиків про те, що українська делегація Спільного центру з контролю і координації припинення вогню нібито покинула Донецьк.

Як відомо, раніше український Генштаб спростував ці заяви.

Від "Аратти": те, що зухвала, примітивна брехня нині в ранзі державної політики Москви - вже давно не є новиною. Як і те, що на переговорах російські посадовці користуються прийомами вуличних шахраїв. Власне, ми вже до цього звикли.

Хоча, в даному випадку, російська ініціатива може стати у нагоді для накопичення доказової бази і виявлені справжнього агресора. Це цілком можливо якщо: а). моніторингова місія, яка працюватиме на території України, буде сформована без участі російської сторони, і, дзеркально, моніторинг прикордонних областей РФ здійснюватиметься без української сторони, тобто, представниками третіх країн; 2). якщо предметом моніторингу міжнародної місії буде, зокрема, фіксація постачання зброї та боєприпасів незаконним озброєним формуванням; 3). місія фіксуватиме переміщення підрозділів російських ЗС у бік українського кордону та перехід ними держкордону в обидві сторони. Що, власне, міститься в тексті Мінських домовленостей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.