Кремль намагається підірвати імідж Меркель через її жорсткість в українському питанні

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.02.2016 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26112

Керівництво Німеччини впевнене, що Росія намагається підірвати довіру громадськості до канцлера Ангели Меркель, використовуючи для цього тему мігрантів.

Про це заявляють високопоставлені джерела Reuters в уряді Німеччини.

Як зазначається, це також пов’язано з тим, що Меркель займає жорстку лінію в українському питанні. Таким чином, Москва сподівається дестабілізувати Європу і створити вакуум, в якому зможе проектувати свій вплив.

«Йдеться про спробу Росії посилити розкол в Євросоюзі і працювати з антиєвропейськими правими популістськими партіями», – заявив один зі співрозмовників агентства.

На думку іншого джерела, Москва націлилася на Німеччину як на найсильнішого і найстабільнішого члена Євросоюзу, щоб його послабити. «Звичайно, в інтересах російського уряду послабити Меркель як лідера цієї країни», – сказав він.

Ще один співрозмовник Reuters підкреслив, що «ЄС не може дозволити третім країнам розколоти союз».

Проведене минулого тижня опитування громадської думки показало, що 40% німців хотіли б відставки Меркель через її політику щодо біженців, нагадує Reuters. За минулий рік в Німеччину прибули 1,1 млн мігрантів, після того як канцлер оголосила політику відкритих дверей для біженців з Іраку та Сирії.

Як відзначає Reuters, в Берліні викликало заклопотаність втручання Москви в так звану справу Лізи Ф., 13-річної російськомовної мешканки Берліна, яка заявила, що її нібито викрали і згвалтували чоловіки «південної» зовнішності.

Берлінська поліція заявила, що слідство не знайшло ознак викрадення чи зґвалтування в цій справі. Представник берлінської прокуратури Мартін Штельтнер розповів, що за допомогою розшифровки даних з мобільного телефону вдалося встановити, що Ліза Ф. провела ніч у свого 19-річного знайомого, побоюючись повертатися додому через шкільних проблем.

Мати потерпілої Світлана Ф. продовжувала наполягати на версії викрадення, розповівши телеканалу Spiegel TV, що її дочка повернулася додому з роздряпаним обличчям, без грошей, рюкзака і футболки. За її словами, Лізу довелося помістити в психіатричну клініку через поганий стан.

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров пов’язав інцидент із «дівчинкою Лізою» з проблемою мігрантів. «Сподіваємося, що не буде випадків, як із нашою дівчинкою Лізою в Німеччині. Ми працюємо з адвокатом її родини. Ясно, що дівчинка абсолютно не добровільно зникала на 30 годин. Розраховуємо, що проблеми з мігрантами не будуть політкоректно залаковані », – сказав він.

Глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр назвав слова Лаврова втручанням у внутрішні справи Німеччини, закликавши не використати інцидент з Лізою «для політичної пропаганди».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.