У НАТО заявляють про високу активність російських субмарин

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.02.2016 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26117

Активність російських підводних човнів у Північній Атлантиці в даний час дорівнює або навіть перевершує рівень Холодної війни, заявив командувач ВМС НАТО, віце-адмірал Клайв Джонстон.

Про це повідомляє британський аналітичний центр IHS Jane’s 360.

Джонстон заявив, що сили Північноатлантичного альянсу спостерігають більше активності зі сторони російських підводних човнів, ніж це було в період Холодної війни.

Російські субмарини не лише повернулися до рівня активності часів Холодної війни, але і здійснили великий стрибок у технологічному плані, додав віце-адмірал.

«Російські підводні човни на даний час мають збільшений діапазон дії, у них є покращені системи і, як наслідок, збільшена свобода дій. Це викликає занепокоєння Альянсу», - зазначив Джонстон.

За словами командувача ВМС НАТО, рівень російської підводної активності, який в даний час спостерігає Альянс у Північній Атлантиці дуже відрізняється від періоду спокійної підводної діяльності, який фіксували ще минулого року.

«Все це, можливо, не турбувало б НАТО, якби ми знали «правила гри», розуміли, чому вони (РФ) розгортають сили, і що саме вони роблять. Поки що ми не розуміємо стратегічних та оперативних цілей Росії. Це змушує НАТО та інші країни нервувати», - зазначив Джонстон.

Нагадаємо, протягом останнього часу, Північноатлантичний альянс часто мав справу із порушенням повітряного простору російськими військовими літаками як над Європою, так і на Близькому Сході. Наприкінці січня свою оцінку агресії Росії у Європі дали генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та головнокомандувач сил Альянсу у Європі Філіп Брідлав. У свою чергу, президент України Петро Порошенко заявив про зростання загрози відкритої війни із РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.