Слідом за Абромавичусом у відставку подає його заступник

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.02.2016 18:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26119

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко заявила про відставку зі своєї посади слідом за главою відомства Айваарасом Абромавичусом.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко

Про це вона написала на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Отримую багато питань, тому хочу підтвердити, що я йду у відставку разом з міністром. А також те, що я повністю підтримую і поділяю кожне слово міністра не тому, що я заступник міністра, а тому, що я відповідальний громадянин і патріот України», - написала Клименко.

Також вона зазначила, що можливість подальшої роботи в уряді обговорювалася всередині міністерства, однак цьому заважає стрімке повернення України до старих корупційних схем.

«Ми багато обговорювали можливість нашої подальшої роботи в уряді, а також наслідки нашої заяви, розуміючи зовнішню загрозу і чітко усвідомлюючи політичні наслідки. Але ми бачимо, що загрози всередині України і стрімке повернення її до темного минулого часів до Революції гідності набагато сильніші й будуть мати набагато гірші наслідки для майбутнього України, ніж зовнішні загрози. Ми не можемо постійно жити в болоті, яке гниє», - написала Клименко.

Як повідомлялося раніше, за словами заступника глави Мінекономрозвитку Юлії Ковалів, заступники міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса приймуть рішення про подальші дії найближчими днями.

Абромавічус сьогодні, 3 лютого, прийняв рішення подати у відставку і закликав парламент проголосувати з цього питання вже завтра.

Згідно із заявою міністра, таке рішення прийнято у зв’язку з політичним тиском з боку народного депутата від «Блоку Петра Порошенка», першого заступника голови фракції «БПП» Ігоря Кононенка і Адміністрації президента.

Абромавічус був призначений на посаду міністра економрозвитку і торгівлі в грудні 2014 року. До цього призначення він мав 18-річний досвід роботи в інвестиційних компаніях зі штаб-квартирами у Стокгольмі та інших європейських столицях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.