В Європарламенті заявляють про «безпрецедентний» тиск на права людини в Криму

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 4.02.2016 14:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26122

Вивести війська з України, повернути Крим і припинити порушувати права людини на півострові – це основні вимоги до Росії в проекті резолюції Європарламенту щодо Криму, яку мають ухвалити 4 лютого.

Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода зі Страсбурга.

За його інформацією, напередодні головні політичні сили оприлюднили свої пропозиції щодо фінального тексту резолюції, в якій європарламентарі звертають увагу на безпрецедентний тиск на жителів анексованого Росією Криму, дискримінацію кримських татар і порушення прав і свободи слова.

У документі є вимоги негайно звільнити українських політв’язнів, зокрема Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Також є пропозиція звернутися до Ради ЄС з проханням підготувати черговий пакет санкцій проти Росії.

Згідно з порядком сесії Європарламенту, 4 лютого головним чином планують обговорювати питання біженців в Європі. Але також в порядку значиться питання про дотримання прав людини в Криму – становище кримськотатарського населення на півострові.

У Криму від 25 по 31 січня перебувала делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що він вирішив направити делегацію до Криму для оцінки ситуації з правами людини на півострові.

Спостерігачі Ради Європи стали першими представниками міжнародних організацій, які отримали доступ до Криму за останні півтора року. Вони опублікують свій звіт за підсумками поїздки до Криму навесні 2016 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.