Росія тренувалася завдавати ядерні удари по країнах НАТО

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.02.2016 15:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26123

Росія тренувалася завдавати ядерні удари по країнах-членах НАТО.

Про це йдеться у щорічній доповіді генсека НАТО Єнса Столтенберга, опублікованій на сайті Північноатлантичного альянсу.

У своїй доповіді лідер Альянсу підкреслив, що протягом останніх трьох років Росія здійснила щонайменше 18 масштабних навчань, в деяких з них брали участь понад 100 тис. військовослужбовців.

У цих навчаннях, стверджує Столтенберг, відпрацьовувався в тому числі і ядерний напад на союзників по НАТО (наприклад, у березні 2013 року була проведена імітація ядерного удару по Швеції). Столтенберг наголосив на тому, що окрім всього, ці навчання використовувалися з метою замаскувати масивний рух збройних сил (до лютого 2014) для незаконної анексії Криму.

«Ці заходи сприяли дестабілізації ситуації у сфері безпеки в євроатлантичному регіоні. У відповідь, Північноатлантичний альянс розробив оборонні заходи, щоб захистити своїх членів», – йдеться у доповіді генсека Організації.

Столтенберг наголосив, що НАТО, навпаки, демонструє тверду послідовність у принципах прозорості та передбачуваності. Так, восени 2015 року Альянс провів на території Італії, Португалії та Іспанії найбільші за останні десятиліття навчання «Тризуб», в яких взяли участь близько 36 000 солдатів.

Нагадаємо, 3 лютого командувач ВМС НАТО, віце-адмірал Клайв Джонстон заявив, що активність російських субмарин перевищила рівень часів Холодної війни. Альянс висловив стурбованість необґрунтованою активізацією збройних сил РФ у північній Атлантиці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.