Меркель звинуватила Кремль у порушенні резолюції ООН

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 8.02.2016 21:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26135

Авіаудари російських ВПС у Сирії порушують резолюцію ООН, вважає канцлерка ФРН Анґела Меркель. Берлін та Анкара закликали Москву дотримуватись документа, який захищає мирне населення.

Анґела Меркель та Ахмет Давутоглу

Російська Федерація порушує своїми авіаударами у Сирії резолюції ООН. Про це у понеділок, 8 лютого, заявила федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель під час її візиту до Туреччини на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром країни Ахметом Давутоглу.

"Ми шоковані стражданням людей, яке спричиняють бомбардування, у тому числі й з російського боку. Те, що коїться на сирійсько-турецькому кордоні - великі страждання", - наводить слова канцлерки агенція dpa. Німеччина й Туреччина вимагають від Москви дотримуватись відповідної резолюції ООН, яка захищає цивільне населення від невибіркових атак, наголосила Меркель.

У разі необхідності Туреччина прийме ще 30 тисяч сирійських біженців

Туреччина, своєю чергою, прийме "якщо необхідно" близько 30 тисяч сирійських біженців, зазначив Давутоглу. За словами глави турецького уряду, російські ракетно-бомбові удари не можна толерувати лише з огляду на те, що Туреччина все одно прийме біженців. Турецький прем’єр назвав останні події в Сирії спробою чинити тиск на Туреччину та Європу у міграційному питанні.

Криза біженців є головним питанням візиту Меркель до Туреччини. У другій половині дня канцлерка ФРН має зустрітися з главою турецької держави Реджепом Таїпом Ердоганом.

Як повідомлялося, у листопаді минулого року Туреччина та ЄС узгодили план дій про вирішення кризи біженців. Ключовим елементом домовленості між Брюсселем і Анкарою стали три мільярди євро допомоги від Євросоюзу. Тоді Анкара погодилась співпрацювати з Брюсселем в обмін на фінансову підтримку, спрощення візового режиму та відновлення переговорів про вступ до ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.