Кремль, разом з бойовиками, активно готуються до бойових дій проти нашої країни

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.02.2016 17:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26138

Олександр Турчинов заявляє про наміри керівництва Росії до подальшої ескалації агресії проти України.

Про це повідомила прес-служба РНБО.

«За наказом президента Російської Федерації В.Путіна о 04:00 8 лютого ц.р. розпочалась перша у 2016 році комплексна раптова перевірка бойової готовності збройних сил Російської Федерації. До неї залучені війська (сили) Південного військового округу збройних сил Російської Федерації, окремі з’єднання і частини Центрального ВО, Повітрянодесантних військ та військово-транспортної авіації Повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації, зокрема, 8500 в/с, понад 900 од. бойової та спеціальної техніки, 200 літаків та вертольотів, 50 кораблів.

Офіційна мета перевірки - оцінка рівня готовності керівного складу до управління підпорядкованими військами (силами) у ході їх розгортання, а також організації взаємодії та бойового застосування міжвидового угруповання військ.

Зазначена перевірка включатиме відпрацювання питань приведення визначених військ (сил) до вищих ступенів бойової готовності та виходу з’єднань і частин до районів оперативного призначення; перекидання військ на великі (до 3 тис. км) відстані залізничним та повітряним шляхом; розосередження авіації на оперативних аеродромах; захист важливих державних і військових об’єктів.

9 лютого ц.р. корабельні пошукові ударні групи, а також корабельні ударні групи Чорноморського Флоту та Каспійської флотилії приступили до «виконання завдань із забезпечення сприятливого оперативного режиму в акваторії Чорного та Каспійського морів». Корабельні тральні групи зі складу з’єднань мінно-тральних кораблів у взаємодії з морською авіацією відпрацьовують пошук підводних човнів та мін умовного противника. Кораблі забезпечення приведені у готовність для ресурсного забезпечення сил на морі.

Всі ці військові навчання відбуваються в безпосередній близькості від східного кордону нашої країни. Більше того, в межах комплексної раптової перевірки бойової готовності збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях проводяться навчання так званих 1-го та 2-го армійських корпусів. Це зайвий раз свідчить, що ці окупаційні підрозділи є невід’ємною складовою російських збройних сил.

Підсумовуючи, можна констатувати, що збройні сили Росії, із 1 і 2 армійськими корпусами та іншими підрозділами окупаційних військ, розгорнутими на тимчасово неконтрольованій території України, проводять активну підготовку до ведення агресивних бойових дій, що є прямою загрозою для нашої країни». - заявив Турчинов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.