МЗС України висловило протест проти репресій окупантів щодо кримських татар

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.02.2016 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26154

Міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне кричущою протиправною діяльністю російських окупаційних сил в Автономній Республіці Крим проти кримських татар, наслідком якої стали масові незаконні обшуки і безпідставні затримання 11 та 12 лютого 2016 року тринадцяти громадян України - представників кримськотатарського народу.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

У дипломатичному відомстві обурилися, що Кремль намагається сховати політику знищення кримськотатарського народу за ширмою удаваної боротьби з тероризмом.

"Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити політичні репресії проти громадян України та звільнити незаконно утримуваних Еміра Усейна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Ельдара Селямієва та Мусліма Алієва", – йдеться в повідомленні.

У МЗС назвали те, що сьогодні відбувається в окупованому Криму, не лише грубим порушенням міжнародного права, але й зухвалою зневагою усіх загальнолюдських цінностей.

Як поавідомлялося раніше, окупанти у Криму зранку 11 лютого прийшли з обшуками до багатьох кримських татар, зокрема, залучених до правозахисної діяльності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.