Конференція братчиків закінчилася різаниною

Автор/джерело -  © Обком



Дата публiкацiї - 17.04.2007 17:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2616

Постраждалі під час бійки на лекції лідера партії “Братство” Дмитра Корчинського представники організацій “Молодіжний націоналістичний конгрес” (МНК), “Український опір” і Патріот “України” оприлюднили своє бачення подій 12 квітня.

Як відзначив сьогодні на прес-конференції один з постраждалих, заступник глави МНК Андрій Клименко, під час лекції 12 квітня в офісі «Братства» його лідер закликав присутніх до повалення конституційного ладу.

Заклик Корчинського до формування бригад, які б захоплювали ресурси для ведення війни, викликав бурхливу реакцію та сміх серед присутніх на лекції націоналістів. За словами Клименка, почувши регіт, Корчинський розлютився і віддав наказ «братчикам» втихомирити опонентів.

Кліменко також вважає, що члени «Братства» були готові до такого розвитку подій, тому що «в руках у них відразу ж з'явилися ножі і біти».

Прибулі на місце події представники МВС і спецпідрозділу «Беркут» затримали, за словами адвоката, потерпілих Олександра Данилюка, 33 членів партії «Братство», проте сам Корчинський затриманий не був.

Член «Українського опору», екс-член «Братства» Ярослав Кондратенко розповів про погрози з боку членів «Братства», які вимагали офіційних вибачень від постраждалих, а також загрожували розправою, у випадку, якщо події будуть оприлюднені.

У зв'язку з погрозами з боку членів «Братства» адвокат Данілюк звернувся в Службу Безпеки України для надання охорони постраждалим, що знаходиться в лікарні та іншим учасникам конфлікту. За його словами, представників партії неодноразово бачили біля лікарні, де знаходяться прооперовані.

У найбільш важкому стані перебуває представник (МНК) Віктор Коник, доставлений в лікарню з безліччю ножових поранень, в результаті яких пошкоджені життєво важливі органи. Серед постраждалих також представники «Українського опору», МНК і організації «Патріот України» - Леонід Лутава, Олександр Резніченко, Ярослав Кондратенко, Петро Савич, Володимир Шпара і близько десятка інших, що отримали тілесні ушкодження, гематоми і синяки.

За словами Данилюка, середній вік слухачів лекції Корчинського становив 17-18 років.
Кліменко звернувся до засобів масової інформації з проханням перевіряти достовірність інформації, яку вони випускають, назвавши декілька видань, що надрукували, на його думку, «статті, в яких немає ні слова правди».

Сам Корчинський на прес-конференції 13 квітня, називав бійку в офісі партії спланованою провокацією з боку «націоналістичних організацій оранжевого толку».

Лідер «Братства» також виключає застосування зброї присутніми на лекції членами й прихильниками партії. «Я упевнений, що ніхто з наших людей не застосовував зброї», - сказав він.

За інформацією правоохоронців, 12 квітня в результаті інциденту в офісі партії «Братство» 5 осіб отримали ножові поранення, один був госпіталізований. Слідчим відділом Печерського райвідділу Головного управління МВС України в Києві порушена кримінальна справа за фактом хуліганства в офісі партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.