Військові США передали українській ДСНС сучасне обладнання для розмінування

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 16.02.2016 16:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26163

16 лютого Штаб командування Збройних сил США в Європі передав обладнання піротехнікам ДСНС України.

Про це інформує прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Згідно з текстом, передача обладнання відбулася в рамках Програми гуманітарного розмінування.

«Обладнання включає в себе засоби індивідуального бронезахисту, сучасні металодетектори для пошуку вибухонебезпечних предметів, комплекти для маркування небезпечних територій, групові та індивідуальні комплекти забезпечення проведення робіт з гуманітарного розмінування для 20 піротехніків ДСНС», – йдеться у повідомленні.

«На цей час одним із пріоритетних напрямків діяльності ДСНС є проведення робіт з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Ми докладаємо всіх зусиль для технічного переоснащення піротехнічних підрозділів аби підвищити безпеку наших фахівців під час виконання робіт. Саме тому сучасне обладнання, яке ми отримали від американських колег, гарантуватиме надійний захист піротехніків під час розмінування територій та дозволить скоротити час для визначення та маркування ділянок, забруднених вибухонебезпечними предметами», – сказав Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

У свою чергу, координатор Посольства США в Україні з питань надання гуманітарної допомоги Джоан Вагнер подякувала піротехнікам ДСНС за професійність, відданість своїй справі та запевнила українських колег у подальшій плідній співпраці.

Крім того, учасники заходу обговорили питання проведення навчальних курсів із гуманітарного розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів експертами та інструкторами з розмінування Збройних сил США для піротехніків ДСНС із використанням отриманого обладнання.

Навчання відбуватиметься в рамках Програми гуманітарного розмінування. Перший із таких навчальних курсів для 20-ти керівників піротехнічних підрозділів ДСНС буде проведено у період з 22 лютого по 11 березня 2016 року на базі ГУ ДСНС у Хмельницькій області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.