Держдепартамент США: заклик до відставки Шокіна є свідченням серйозності України щодо реформ

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.02.2016 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26167

Представник Державного департаменту США Марк Тонер заявляє, що заклик президента України до відставки генерального прокурора свідчить про серйозне ставлення України до процесу реформ.

«Важливо відновити упевненість українського народу у судовій системі, проте очевидно, що залишається ще чимало роботи для боротьби з корупцією, зокрема і в прокуратурі», – сказав Тонер.

«Ми також уважно стежимо за розвитком подій в українському парламенті… Ми закликаємо всі політичні партії України на перше місце ставити потреби своєї країни», – додав представник Держдепартаменту.

Водночас Тонер відмовився коментувати заяву Петра Порошенка щодо уряду України.

16 лютого президент України у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив очільника Генпрокуратури Віктора Шокіна подати у відставку. Пізніше того ж дня народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм повідомив, що Шокін подав у відставку. Проте офіційного підтвердження цієї інформації від Генпрокуратури не було.

Крім того, у звернення глава держави заявив, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів України упущений, і тепер є запит на повне перезавантаження уряду.

Верховна Рада України після цього визнала роботу Кабміну незадовільно, але відмовилася підтримати резолюцію про недовіру уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.