Кабмін свідомо саботує виконання бюджету-2007.

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 17.04.2007 17:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2617

Кабінет міністрів свідомо провалює виконання бюджету України на 2007 р., починаючи від дня підписання Президентом Указу про розпуск парламенту.

На цьому наголосив сьогодні лідер Партії реформи і порядок, екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник.

"За заявами урядовців про недовиконання бюджету стоять свідомі дії, націлені на провал бюджету, - цитує його слова прес-служба ПРП. - За результатами детального аналізу щоденних надходжень до держбюджету було виявлено кричущі факти – цифра надходження податку на прибуток по деяких областях України виявилась навіть не на позначці "нуль" (тобто, жодної гривні податку до бюджету не сплачено), а зі знаком "мінус".

"Це означає, що з державної казни роздавались кошти для створення штучного невиконання бюджету!", - наголосив В.Пинзеник. Цей процес, за його інформацією, почався на наступний день після підписання Указу Президента про розпуск Парламенту.

Так, 3 квітня надходження податку на прибуток по Києву склали мінус 108 тис.грн,

4 квітня по Дніпропетровській області – мінус 510 тис.грн,

4 квітня по Луганській області – мінус 2,1 млн грн,

6 квітня по Донецькій області – мінус 60 млн грн,

12 квітня по Луганській області – мінус 463 тис. грн,

13 квітня по Луганській області – мінус 1,2 млн грн.

Враховуючи те, що ці цифри є "сальдовими" (це різниця між сплаченим податком і грошима, які повертали з бюджету), сума розданих державних коштів є значно більшою, зазначив лідер ПРП.

Це підтверджує і той факт, що станом на 16 квітня 2007 р. податку на прибуток надійшло 149 млн грн, тоді як у минулому році 14 квітня надходження склали 221 млн грн. "Власноруч руйнуючи бюджет, уряд в такий ієзуїтський спосіб створює грунт для заяв про ніби-то економічні втрати внаслідок політичної ситуації, бо об'єктивних причин для цього немає", - підкреслив В.Пинзеник.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Азаров, виступаючи перед зборами нардепів у залі засідань парламенту сказав, що із моменту підписання Указу про розпуск парламенту держбюджет не дорахувався 500 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.