Політична криза. Яценюк формує нову коаліцію під себе?

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 17.02.2016 23:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26174

Прем’єр наголошує на необхідності переформатування коаліції.

"Радикальна партія" може увійти до коаліції. Принаймні, цього не виключає прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Нині уряд зібрався на термінову нараду за зачиненими дверима, без журналістів. Яценюк зазначив, що з політичною силою Олега Ляшка вестимуть перемови. На його думку, коаліційна угода потребує змін. Крім того, прем’єр наголосив, що необхідно доукомлектувати уряд, щоб продовжувати реформи, та посилити співпрацю між Кабміном та парламентом.

"Я сподіваюся, що парламент зробить висновки з учорашнього розгляду питання. Так само як і уряд зробить висновки також. Ми вважаємо, що необхідне посилення співпраці між урядом і парламентом і спільна політична відповідальність за долю країни. Абсолютно стало зрозуміло, що необхідно переформатування коаліції і зміни до коаліційної угоди. Сьогодні я мав зустріч і з Президентом, і з керівником його фракції, з керівником фракції "Народний фронт", і щойно мав розмову з керівником фракції "Радикальної партії" Олегом Ляшком. Він заявив,що вони готові до перемовин щодо переформатування коаліції", - повідомив Яценюк.

Від "Аратти":до сказаного вище додамо: згідно з чинним законодавством України, виключним правом формування парламентської коаліції наділені фракції,. утворені політичними партіями, які були обрані до парламенту. Прем’єр-міністр обирається парламентом і ним же звільняється з посади. Глава уряду не має права брати участь у формуванні парламентської коаліції, хоча б тому, що він не є народним депутатом, членом будь-якої парламентської фракції. Він не наділений правом змінювати текст або пропонувати нові тексти коаліційної угоди, оскільки не є нардепом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.