Політична криза. У БПП дають Яценюку три тижні

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.02.2016 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26175

Лідер фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрій Луценко наголошує, що у наступні три тижні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк має запропонувати новий склад уряду або піти у відставку, інакше розглядатиметься питання про недовіру йому особисто.

Про це Луценко сказав у коментарі журналістам.

“У нас попереду три непленарні тижні, за час яких прем’єр-міністр має визначитися: або він пропонує такий новий склад уряду і таку конкретну програму, яка збере парламентську більшість, — 226 депутатів, або він усвідомить, що цього він особисто зробити не може і складе з себе повноваження”, - сказав Луценко.

За його словами, якщо Яценюк не зробить того чи іншого кроку, то, “очевидно, доведеться повторно ухвалювати рішення про недовіру уже, власне, не уряду, а прем’єр-міністру України”.

Депутат зауважив, що законодавством Верховній Раді заборонено порушувати питання про відповідальність уряду двічі на одній сесії, але “є ще питання відповідальності прем’єр-міністра”.

“Відставка прем’єр-міністра тягне за собою відставку уряду. Це можна зробити, але я не прихильник цього”, - сказав Луценко.

Як повідомлялося раніше, 16 лютого Верховна Рада 247-ма голосами визнала роботу уряду незадовільною, але не підтримала постанову про недовіру Кабміну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.