Мандат СММ ОБСЄ в Україні подовжено на рік

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 18.02.2016 16:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26177

Мандат Спеціальної моніторингової місії подовжено до кінця березня 2017 року. ОБСЄ також затвердила новий бюджет СММ в обсязі близько 100 мільйонів євро.

Мандат Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні подовжено на рік. Про це у четвер, 18 лютого, повідомив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який зараз головує в ОБСЄ. Текст спеціальної заяви міністра з цього приводу оприлюднено на сайті зовнішньополітичного відомства Німеччини.

"Я радий, що нам сьогодні вдалося подовжити мандат СММ ОБСЄ в Україні ще на один рік до кінця березня 2017 року. Ми сьогодні також затвердили новий бюджет місії в обсязі близько 100 мільйонів євро. Це гарантує, що СММ зможе і надалі виконувати та розширювати свою важливу роль у стабілізації перемир’я в рамках втілення мінських домовленостей", - йдеться в заяві міністра.

У складі місії нараховується близько 700 спостерігачів зі 46 країн-членів ОБСЄ. Штайнмаєр закликав усі сторони конфлікту суворо дотримуватися перемир’я та нарешті забезпечити СММ безперешкодний доступ до всіх ділянок зони конфлікту без жодних винятків.

Нагадаємо, 21 січня перший заступник голови СММ ОБСЄ Александер Гуґ на брифінгу в Києві заявив, що представники так званих "ДНР" та "ЛНР" неодноразово обмежували пересування спостерігачів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.