Українська розвідка фіксує перекидання російських важких озброєнь на передову

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2016 15:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26183

Ситуація в зоні проведення АТО характеризується інтенсивним вогневим впливом противника на підрозділи наших військ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Протягом доби здійснено 55 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів та 82-мм мінометів, з них: один – Богуславське (Сєверодонецький напрямок); 18 – Луганське, Зайцеве, Майорськ, Новгородське (Слов’янський напрямок); 33 – Авдіївка, Опитне, Піски, Мар’їнка (Донецький напрямок); один – Богданівка (Волноваський напрямок); два – Старогнатівка, Чермалик (Маріупольський напрямок).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм, САУ, 120-мм мінометів та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Донецьк, Горлівка, Роздольне, Оленівка та Ювілейне.

Продовжується нарощування угрупування збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донбасу. 17 лютого ц.р. зафіксовано перекидання озброєння та бойової техніки, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та особового складу 1 і 2 АК до населених пунктів:

Горлівка: шість тягачів з танками Т-72;

Сніжне: три БТР, чотири танки, три 122-мм РСЗВ “Град”, дві САУ та два вантажних автомобілі з гарматами на причепах;

Щастя: вісім танків, 12 бойових броньованих машин, 30 вантажних автомобілів;

Металіст (на північ від м.Луганськ): вісім вантажних автомобілів з особовим складом та трьома гарматами на причепах, два паливозаправники;

Вергулівка (на північ від м.Дебальцеве): цивільним автотранспортом (з російськими номерними знаками) – боєприпасів до 82-мм та 120-мм мінометів для поповнення боєзапасів передових підрозділів 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК.

Триває комплексна перевірка комісією Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ російських підрозділів на тимчасово окупованій території Донбасу. Під час роботи комісії в 9 окремому мотострілецькому полку (Новоазовськ) 1 АК, командир полку полковник ЗС РФ Бондарєв Дмітрій Євгєньєвіч (за документами прикриття – Коваленко Євгєній Дмітрієвіч), стався факт суїциду. 18 лютого ц.р. командир взводу лейтенант Дехтярьов Борис Алєксандровіч вчинив самогубство, підірвавши гранату в розташуванні підрозділу. В результаті вибуху він загинув, ще три військовослужбовця ЗС РФ було поранено.

Обстановка на тимчасово окупованій території АРК

На тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим збільшується кількість відкритих протестів населення проти бездіяльності влади в соціально-економічній сфері. Більше 350 тис. жителів півострова виступили з різкими заявами з приводу вкрай незадовільного забезпечення продовольством, ліками, електроенергією, теплом та водою при надзвичайно високих цінах та різкому росту безробіття.

Особливе обурення мешканців півострову викликає потурання з боку Кремля діяльності російських колекторських агентств, які нахабно та брутально вибивають борги в т.ч. за “послуги” ЖКГ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.