Росія чинить воєнні злочини в Сирії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.02.2016 14:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26186

Правозахисна організація Amnesty International звинувачує Росію у скоєнні воєнних злочинів у Сирії.

За даними правозахисників, протягом останнього тижня російські військові літаки навмисно завдавали ударів по мирних жителях і рятувальниках.

В інтерв’ю телекомпанії Sky News директор кризової програми Amnesty International Тирана Хасан заявила, що в організації є свідчення того, що ударів завдають зокрема по школах, лікарнях і житлових будинках.

За словами Хасан, бомбардування цивільних об’єктів є саме по собі воєнним злочином, але при цьому постійно надходять свідчення, що внаслідок авіаударів гинуть і зазнають поранень співробітники гуманітарних місій і мирні жителі, які намагаються евакуювати поранених і винести тіла загиблих.

За словами рятувальників, цивільні об’єкти щодня зазнають авіаударів, у тому числі з використанням заборонених касетних бомб і боєприпасів об’ємного вибуху.

Росія постійно відкидає подібні звинувачення. Москва заявляє, що радикальні ісламістські угруповання є головними цілями її бомбардувань, але, за інформацією Заходу, російські авіаудари головним чином спрямовані проти опозиційних груп, які протистоять сирійському президенту Башару аль-Асаду, серед яких і підтримувані Заходом повстанці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.