Війна в Грузії, для Кремля. була підготовкою до агресії проти України

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 22.02.2016 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26187

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявляє, що під час агресії Росії проти Грузії були відпрацьовані елементи майбутньої гібридної війни проти України.

Про це він сказав під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.
Скібіцький підкреслив, що збройна агресія Росії проти України була заздалегідь спланованою та ретельно підготованою операцією.

"Фактично, її підготовка розпочалася одразу після розпаду Радянського Союзу", - сказав він.

За його словами, серйозним тестом для міжнародної спільноти щодо можливості порушення Росією принципів і норм міжнародного права стала російська збройна агресія проти Грузії у 2008 році.

Скібіцький підкреслив, що "агресивна спрямованість зовнішньої політики на пострадянському просторі не отримала належної оцінки з боку західного демократичного світу, а реакція міжнародної спільноти на російську агресію була непропорційно слабкою".

"Саме під час агресії Російської Федерації проти Грузії відпрацьовувалися у повному обсязі всі елементи майбутньої гібридної війни проти України. Від створення пропагандистського образу ворога серед російського населення до нейтралізації втручання країн заходу за рахунок проведення так званої операції з примушення до миру", - наголосив Скібіцький.

Він додав, що "одночасно тривала підготовка до встановлення російського контролю над південним сходом України". Так, російські спецслужби активізували заходи зі створення потужної агентурної мережі на цих територіях.

"У ті часи карт-бланш було надано контрольованим Кремлем політичним партіям та громадським рухам всередині України. Насамперед, Комуністичній партії України, "Блоку Наталії Вітренко", іншим опозиційним партіям", - сказав Скібіцький.

За його словами, президент РФ Владімір Путін не відмовився від плану дезінтеграції України та встановлення контролю над нею.

"Режим Путіна не відмовляється від своїх цілей щодо нашої держави, які на сьогоднішній день включають дезінтеграцію України, встановлення російського контролю над нашою державою і відновлення проросійської влади в Україні", - наголосив Скібіцький.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.