Електронний паспорт - це реальність

Автор/джерело -  © ROZVAGA.INFO



Дата публiкацiї - 30.05.2006 12:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=262

Паспорт нового покоління має пластикову вкладку з мікросхемою, яка містить в захищеному вигляді двухмірне фото громадянина і текст з його даними.

Пройшли ті часи, коли терористи носили бороду і маски. Тому стало важче вичисляти цю групу населення. Та й загалом - просто для підвищення безпеки і полегшення праці людям певних служб введені паспорти нового покоління - з вбудованими RFID-чіпами з біометричними даними. Інформацію з них можна зчитувати на відстані.

З жовтня буде проходити обмін паспортів старого взірця на нові з вбудованими мікрочіпами. Спочатку вони будуть містити тільки цифрове фото. Пізніше будуть додані відбитки пальців і можливо, результати сканування малюнка ока.

Дійсний такий паспорт буде 10 років. Що цікаво, електронні документи цілком можуть з’явитись і в Україні. Про це свідчить Указ Президента, виданий ще минулого року. Правда, звичайно, це буде в першу чергу стосуватись закордонних паспортів. Паспорт нового покоління має пластикову вкладку з мікросхемою, яка містить в захищеному вигляді двухмірне фото громадянина і текст з його даними.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.