У Мінфіні не можуть назвати дату підписання меморандуму з МВФ

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 1.03.2016 13:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26210

Уряд України досі не узгодив текстову частину Меморандуму, який має бути відправлений до штаб-квартири Міжнародного валютного фонду у Вашингтон, для завершення другого перегляду програми реформ, схваленої в березні 2015 року.

Відтак точна дата підписання меморандуму досі не відома, підтвердили у Міністерстві фінансів.

«На сьогоднішній день ведеться робота з узгодження тексту. Кожне профільне міністерство переглядає свою частину і уточнює формулювання. Як тільки цей процес буде завершено, можна буде говорити про підписання меморандуму. Кінцевого дедлайну немає – текст повинен бути узгоджений всіма сторонами. Ми не готові назвати точну дату», – пояснив заступник міністра фінансів Тарас Качур.

На наступний транш Україна може розраховувати лише після підписання меморандуму, додав він.

10 лютого, директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард заявила, що фонду буде складно продовжувати співпрацю з Україною без належної боротьби з корупцією. Вона також висловила стурбованість «повільним прогресом, який демонструє Україна, в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику».

Директор-розпорядник МВФ наголосила, що дії лідерів України мають бути спрямовані на те, щоб повернули державу на «обнадійливий шлях реформ».

Зараз Україна та МВФ узгоджують меморандум про другий перегляд програми розширеного фінансування. За рішенням Ради директорів фонду Україна отримає чи не отримає третій транш кредиту в обсязі 1,7 мільярда доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.